Direct een loodgieter nodig in Arnhem?Bel 085 106 1228Of vul het formulier in

Werkzaam in Arnhem, hoofdvestiging Groningen
Hoe kunt u een lekkende kraan oplossenRedactie, 21 februari 2024

Het is nooit prettig om een lekkende kraan te hebben, of dit nu in uw keuken of badkamer is. Afgezien van het ongemak van een lekkende kraan, resulteert dit ook in onnodig waterverlies. Dit is natuurlijk zonde, maar gelukkig zijn er snelle oplossingen om van een lekkende kraan af te komen.

Een goede start is belangrijk

Om te vermijden dat er meer water lekt, moet u de hoofdkraan dichtdraaien voordat u de lekkage repareert. Zoek de oorzaak van de lekkage op, zodat u kunt vaststellen wat gerepareerd moet worden. Zorg dat u over het benodigde gereedschap beschikt en de juiste materialen heeft als u een onderdeel moet vervangen.

Oorsprong van de lekkage bij uw kraan

Een druppelende kraan kan diverse oorzaken hebben. Verschillende locaties die u kunt inspecteren. Bekijk de uitloop van de kraan, als er water blijft lopen kan het binnenste van de kraan lekken of is het kraanleer beschadigd. Indien de kraan bij de hendel lekt, heeft dat te maken met het binnenwerk of het kraanleertje dat niet meer goed functioneert.

Wanneer dit het probleem niet oplost, kunt u de volgende stap proberen. Indien het onderste punt van de kraan lekt, kan er water via het kraangat weglekken. Dit lek kan ontstaan door een defecte hendel of lekkage in de kraanbehuizing.

Zich voorbereiden om de kraanlekkage te verhelpen

Zodra u de watertoevoer heeft afgesloten en weet wat het euvel is, kunt u overgaan tot de reparatie. Start met het losmaken van de knoppen en het handvat van de kraan, zodat u de binnenkant kunt bereiken. Daarna draait u het binnenwerk los om bij de pakkingring te komen, als deze beschadigd is, dan kan deze vervangen worden.

Vaak ligt het probleem bij een lekkende kraan bij het kraanleertje. Het is noodzakelijk om na het herstellen van de kraan alle onderdelen goed te ontkalken. Als u alle onderdelen heeft vervangen, monteert u de kraan terug in elkaar door de stappen in omgekeerde volgorde te volgen.

Als de lekkage aanhoudt, kunt u de Beste Vakman inroepen!

Het is mogelijk dat nadat de kraan is gemonteerd, deze blijft lekken. Wellicht is de kraan dan aan vervanging toe en dient deze te worden vervangen. Als dit het geval is, bel dan meteen de Beste Vakman, we helpen u graag verder. Als u een afspraak wilt plannen of nog vragen heeft, kunt u ons bereiken via 085 106 1228.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1228

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Een moment geduld alstublieft
We verwerken uw aanvraag...

Waarom kiezen voor ons?

...