Direct een loodgieter nodig in Arnhem?Bel 085 106 1228Of vul het formulier in

Werkzaam in Arnhem, hoofdvestiging Groningen
Zelf een radiator aansluitenRedactie, 18 maart 2024

Uw eigen radiatorklep verwijderen met deze nuttige suggesties

Bij een kapotte radiator of als u een nieuwe (design)radiator wenst, geven we hier een eenvoudig stappenplan voor het zelf vervangen van een radiator. Wanneer u de oude radiator wilt vervangen, dient u de cv-ketel uit te schakelen en de temperatuur te verlagen tot onder de 40 graden. Draai de kranen van alle radiatoren die hoger zijn dan uw eigen radiator open om deze leeg te laten lopen.

Op het moment dat de radiator die u wilt vervangen zich op het laagste punt in huis bevindt, is het noodzakelijk een vulslang aan te sluiten op de vul- en aftapkraan. Door de kraan open te draaien, zal de installatie leeglopen. Als de te vervangen radiator niet op het laagste punt zit, zoek dan de juiste locatie en sluit de vulslang hierop aan om de installatie leeg te laten lopen.

Deze warmtebron staat vaak op het laagste punt in uw woning. Haal de koppelingen van zowel de toevoer- als afvoerleidingen van de radiator los. Verwijder de verwarming zelf en neem zo nodig de bevestigingsmaterialen weg.

Zelf een nieuwe radiator aansluiten volgens dit plan

Na het verwijderen van de oude radiator, is het moment aangebroken om de nieuwe aan te sluiten. Wanneer u een identieke radiator plaatst, zijn dezelfde bevestigingsbeugels van toepassing. Als u een afwijkende radiator aansluit met andere aansluitingen, is het van belang om de leidingen te verlengen tot de juiste locatie met behulp van specifieke materialen.

Op deze manier maakt u een fitting tussen de buizen. Gebruik de juiste lengte van de buizensnijder om de radiatorbuis te snijden. Neem dan de moer en schuif deze langs de buis. De knelring moet eerst over de buis worden geschoven (oudere knelringen zijn niet opnieuw te gebruiken). Vervolgens steekt u de buis in de fitting en draait u de moer stevig aan.

Nadat de af- en toevoer zijn verbonden met de nieuwe radiator en alle luchtventielen gesloten zijn, kunt u het systeem opnieuw vullen via de waterkraan bij de ketel. Als u de slang eerst vult met water voordat u deze aansluit op het systeem, zal het ontluchten soepeler verlopen. Draai vervolgens de kraan open totdat de druk ongeveer 1,5 tot 2 bar is. Indien nodig, ontlucht de installatie nogmaals.

Overweegt u om een professional in te schakelen?

Wanneer het niet goed gaat of u wilt liever dat een professional het voor u doet?Benader de Beste Vakman om deze taak voor u uit te voeren. Geef ons een belletje via 085 106 1228 om de mogelijkheden te bespreken.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1228

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Een moment geduld alstublieft
We verwerken uw aanvraag...

Waarom kiezen voor ons?

...