Direct een loodgieter nodig in Arnhem?Bel 085 106 1228Of vul het formulier in

Werkzaam in Arnhem, hoofdvestiging Groningen
Voorkom schade door veelvoorkomende lekkages met deze tipsRedactie, 27 maart 2024
Lekkage in huis is altijd vervelend
Bij lekkages in huis staan de loodgieters van de Beste Vakman snel voor u klaar

Een lekkage is niet alleen onaangenaam, maar kan ook aanzienlijke schade aan uw woning veroorzaken. Er zijn verschillende maatregelen die u kunt nemen om lekkages te voorkomen en uw loodgieterssysteem goed te onderhouden. De volgende stappen zijn voor lekkages die het meeste voorkomen.

Inspectie van uw leidingen

Een van de beste manieren om lekkages te vermijden, is regelmatig een inspectie van de leidingen te doen. Controleer op tekenen van corrosie, roest of kleine scheurtjes. Door het snel ontdekken van problemen, voorkomt u dat ze uitgroeien tot grote lekkages.

Afdichtingen regelmatig controleren

Afdichtingen rond kranen en leidingen hebben vaak last van slijtage na verloop van tijd. Het is aan te raden om de afdichtingen regelmatig te controleren en ze te vervangen indien nodig. Een degelijke afdichting voorkomt dat er water ontsnapt en vermindert het risico op lekkages.

Bespaar uzelf problemen door de afvoer schoon te houden

Bescherm uw afvoer tegen verstoppingen door geen vet, olie of grote hoeveelheden voedselresten weg te spoelen. Het is belangrijk om verstoppingen te vermijden om te voorkomen dat ze uiteindelijk kunnen leiden tot lekkages. Voorkom dat vuil en ongewenste materialen uw leidingen binnendringen door een zeefje in de gootsteen te plaatsen.

Houd uw waterdruk nauwlettend in de gaten

Een verhoogde waterdruk kan schade veroorzaken aan de leidingen en lekkages doen ontstaan. Controleer de waterdruk op regelmatige basis en corrigeer indien nodig. Een eenvoudige drukregelaar is een goede investering om schade te voorkomen.

Voorkom schade door vaak voorkomende lekkages met deze suggesties

Gedurende de wintermaanden kunnen bevroren leidingen aanleiding geven tot lekkages. Het voorkomen van bevroren leidingen begint met isolatie van leidingen in onverwarmde ruimtes en het langzaam laten stromen van water bij extreem koud weer. Op deze manier voorkomt u dat de leidingen bevriezen en beschadigd raken.

Neem zorgvuldigheid in acht om lekkages te voorkomen

Zorg ervoor dat u regelmatig uw systemen onderhoudt en kleine problemen tijdig verhelpt om grote reparatiekosten en ongemakken te voorkomen. Onthoud: het voorkomen van problemen is altijd beter dan genezen als het om loodgieterswerk gaat. Als u een lekkage in uw huis ontdekt, schakel dan direct de Beste Vakman in om dit voor u op te lossen. Bel voor een afspraak naar 085 106 1228.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1228

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Een moment geduld alstublieft
We verwerken uw aanvraag...

Waarom kiezen voor ons?

...