Direct een loodgieter nodig in Arnhem?Bel 085 106 1228Of vul het formulier in

Werkzaam in Arnhem, hoofdvestiging Groningen
Praktische tips voor het verwijderen van kalkaanslag in uw douchekraanRedactie, 4 maart 2024

Als u uw douche onderhoudt, denkt u misschien vooral aan de douchekop. Het schoonhouden van de douchekraan wordt echter vaak vergeten, terwijl er ook kalkaanslag kan ontstaan. Dit kan echter het gebruiken van uw douchekraan lastiger maken.

Kalkaanslag kan het bedienen van de kraan bemoeilijken en soms zelfs onmogelijk maken. Kortom, erg ongemakkelijk. Hier wordt toegelicht hoe u het beste uw douchekraan kunt ontkalken voor optimale efficiëntie.

Zuiver uw douchekraan in 3 eenvoudige stappen van kalkaanslag

Drenk een doek in een chemische ontkalker als schoonmaakmiddel en wrijf dit over de douchekraan. Zorg ervoor dat reinigingsmiddelen niet direct op de douchekraan worden aangebracht om chemische reacties te voorkomen die schade kunnen veroorzaken. Geef het schoonmaakmiddel even de tijd om in te trekken op de douchekraan. Hoe lang dit duurt, hangt af van het gebruikte product.

Na het zetten van andere stappen moet u de douchekraan afspoelen met water en wat afwasmiddel. Zorg ervoor dat het schuursponsje niet te ruw is bij het verwijderen van kalkaanslag, om beschadigingen te voorkomen. Het drogen van de douchekraan met een zachte doek is essentieel voor een glanzend resultaat.

Hoe u kalkaanslag in uw douchekraan voorkomt

Overweeg om een waterverzachter aan te schaffen, investeer in een waterfilter, droog uw douche grondig af, droog het opnieuw af en gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen. Dankzij deze hulpmiddelen zal kalkafzetting in uw douche niet voorkomen. Indien u na het implementeren van deze instructies en suggesties nog steeds problemen ondervindt, aarzel dan niet om met de Beste Vakman in contact te treden.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1228

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Een moment geduld alstublieft
We verwerken uw aanvraag...

Waarom kiezen voor ons?

...